Скок на продажбите на карти заради скъпото билетче 01.06 | 12:02

С 62% нараства търсенето им през последните 2 дни

От iNews.bg

Сериозен скок на продажбите на абонаментни карти за градския транспорт в София отчита Центърът за градска мобилност. Само за последните 2 дни са били купени над 4000. Вчера, в последния ден преди вдигането на цената на билетчето от 1 лв. на 1.60 лв. са били издадени 2486 карти, което е със 62% повече спрямо предния ден. За разлика от билетите, абонаментните карти запазват цените си. Пътуването с тях може да излиза дори под 50 ст.

За последните дни са издадени и 496 от новите годишни карти. Цената им беше намалена със 135 лв. от 500 на 365 лв., като така с нея пътуването излиза по 1 лв. на ден независимо от броя на возенията.

От днес влиза в сила и нов вид карта "Метро Плюс", припомнят от Центъра за градска мобилност. Тя е за метро и една линия на наземния транспорт. От нея вече са закупени 169 карти.

Във връзка с големия интерес към картите работят 18 пункта за издаване и зареждане на абонаментни карти и 52 за зареждане на карти, като се удължава работното време на някои от тях, включително и в събота и неделя. До 21.00 ч. до този петък ще работят пунктовете на на метростанциите "Сердика", СУ "Св. Кл. Охридски", "Европейски съюз", "Бели Дунав", "НДК" и на спирка "Централна гара".

Водещи

Най-четени