Скромни фермери от Първомай се оказаха топ бандити 02.11 | 19:47

Фермери потопили 13-те млн. фалшиви евро като разбрали, че са разкрити

От iNews.bg

Зад разкритата сделка с 13 млн. фалшиви евро стоят земеделски производители, а не топ бандити. Двама от арестуваните са от Първомай и са съседи. Когато разбрали, че са разкрити, те потопили ментетата в язовир "Мечка”, разкри бТВ.

В бащината къща на един от арестуваните в село Татарево са открити огромно количество оръжие, марихуана и кашон с пари. Хората от селото са в потрес от разкритията на полицията. Знаят 41-годишния Атанас като отзивчив и скромен земеделец.

Разследващите установили и произхода на оръжието. Пушките са част от един от най-зрелищните обири на оръжейни магазини у нас, станал преди две години в Хасково.

Другият задържан мъж е пуснат под гаранция, той е завел полицаите до язовира, където са потопени фалшивите пари.

Земеделец се оказва и третият арестуван – купувачът на фалшивите пари. Той също е от Пловдивско.

Печатницата за фалшивите пари е атакувана от ГДБОП преди 7 години отново заради фалшиви пари. Собственикът й Петър Петров-Растера е с присъда на първа инстанция от 2,8 години затвор, но я обжалва.

Печатницата работи в момента и е проверена. Предполага се, че откритите вчера фалшификати са отпечатани преди седем години.

Това е трети удар срещу производители на евро менте тази година. През пролетта беше разкрита схема в Плевен, а само преди месец - отново в пловдивско. По скалата от 10, произведените у нас фалшификати се оценяват на 9.7 и се пласират из цяла Европа.

Водещи

Най-четени