Скъпотията в Банско с нови висини - супа - 30 кинта, греяно вино - 15, лазаня - 39 24.01 | 14:30

Потребители в нета показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30. Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", чудят се те

От iNews.bg

Свръх солените цени на тока и пандемията засилиха кризата в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в бранша третират по различен начин клиентите си.

В социалните мрежи се появиха публикации, сравняващи цените по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно различният подход на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Фейсбук на композитора Светослав Лобошки, а и на други личности, става ясно, че българи са платили в Банско сумата от 127 лева за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава загадка. Снимката предизвика иронични коментари, а цената от 30 лв. за една супа се оправдава, че е от "младо телешко".

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30.  Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

Водещи

Най-четени