След ремонта - прелитаме през Лъвов мост до 3 минути 13.02 | 20:12

Времето ще зависи само от скоростта на превозното средство

От Цанка Донкова

Времето за преминаване през кръговото кръстовище на "Лъвов мост" след реконструкцията му ще е между 1 и 3 минути, съобщават от Столичната община. Само скоростта на даденото превозно средство ще е определяща за времето за преминаване. При 50 км/ч. Ще ни отнема 18 секунди, за да се предвижим. В момента през кръстовището в пиков час се преминава за между 5 и 15 минути.

Проектът за реконструкция на кръстовището бе променен спрямо идейния проект след публични обсъждания и работни групи, посочват от общината. Променен е броят ленти на кръговото кръстовище от 3 на 2. Спестените средства ще бъдат вложени в рехабилитация на бул. "Мария Луиза" от бул. "Сливница" до Централните хали.

Ще бъде изградено и велотрасе. То ще преминава през кръговото кръстовище, като пресичането с пътните платна ще бъде посредством светофар. Проектът предвижда площадът да има кръгова форма, допълва БТА.

"Лъвовият мост" ще бъде реставриран, а околното пространство - благоустроено. Ще бъдат изградени два дъгообразни моста, почти симетрично разположени от двете страни на стария мост. Това позволява пътното движение да се изнесе по кръга, а по стария мост да се запази трамвайното движение, уточняват от общината. На второ ниво ще преминават два тунела.

От тази събота - 15 февруари, започва реконструкцията на Лъвов мост. Първоначално се предвижда затваряне на бул "Сливница”, между бул. "Христо Ботев" и "Раковска”.

Водещи

Най-четени