Служебните министри дължат над 2 млн. лева 27.03 | 09:19

С най-голям кредит е екоминистърът Юлиан Павлов

От Христина Рафаилова

Министрите от служебното правителство имат кредити за над 2 млн. лева. Това съобщава "Труд", позовавайки се на декларациите за конфликт на интереси на членовете на кабинета. 

Най-високи задължения има екоминистърът Юлиан Павлов, който заедно със съпругата си е изтеглил ипотечен кредит на стойност 210 523 британски лири.

На второ място по големина на заемите се нарежда финансовият министър Калин Христов. Той има кредит за жилище от  28 923 евро, както и потребителски на стойност от  46 491 евро. 

Вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинов е трета сред колегите си, като тя има заем от 43 000 евро.

Шефът на икономическото ведомство Асен Василев изплаща образованието си в Харвардския университет, за което е теглил студентски заем от 50 000 долара. 

Строителният министър и вицепремиер Екатерина Захариев има заем от 40 000 лева. Тя е декларирала и фирмата на съпруга си - "А и А архитекти" ООД .

Третият заместник на премиера Марин Райков - Илияна Цанова, която отговаря за евросредствата изплаща кредит от 13 хил. британски лири. 

Правосъдният министър Драгомир Йорданов има 10 000 лева овърдрафт. 

Шефът на силовото ведомство Петя Първанова е изтеглила потребителски кредит за 10 500 лева през 2010 година, като ще покрива вноските си в рамките на 36 месеца. 

Министър-председателят и останалите осем представители на Министерския съвет не са декларирали заеми. 

Водещи

Най-четени