Служителите на Ремотекс освен без заплати, остават и без работа 07.01 | 14:19

Собственикът предупредил за масови съкращения

От Христина Рафаилова

След дългата мизерия без заплати работниците от Ремотекс са изправени пред нова трагедия. Най-вероятно 300 служителите на затъналото предприятие ще бъдат съкратени, информира в. "Стандарт". 

Ремотекс дължи на персонала си над 3,5 млн. лева за възнаграждения. Това накара хората да излязат на протести. Вследствие на демонстрациите управляващите започнаха да обсъждат различни варианти за спасяване на предприятието, като един от тях  е то отново да стане държавно. 

Мажоритарният собственик на Ремотекс Сабин Спахиев е уведомил Бюрото по труда в Раднево, че предстои да  бъдат освободени от работа 300 души. 

Причината за масовите съкращения били намаляването на обема на работа и редуцирането на  поръчките от основните  български и чуждестранни клиенти. 

От синдикатите успокоиха обаче, че това била редовно практика на собственика и той често плашел с освобождаване  работниците си.   

Собствениците на Ремотекс са се сдобили с нова партида актове, издадени от Регионалната инспекция по труда. Те са за неизплатените от тях заплати през месец ноември. 

Водещи

Най-четени