Смяна на ръководството на "Шейново" само за ден 24.11 | 13:56

Д-р Таня Андреева заема мястото на досегашния директор, който тази сутрин подаде оставка

От Кремена Бедерева

Д-р Таня Андреева е новият директор на САГБАЛ "Шейново", научи БТА. Решението е взето на заседание на Съвета на директорите на дружеството.

По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че изпълнителният директор на болницата "Шейново" Иван Костов си е подал оставката. Пред Агенция "Фокус" Костов заяви, че с напускането си иска да защити авторитета на "Шейново" и на лекарите в нея.

По-късно от правителствената информационна служба разпространиха съобщение, че тази сутрин е имало среща между премиера Бойко Борисов и шефа на "Шейново", след което той е подал оставката си.

iNews припомня, че още вчера - 23 ноември, софийският градоначалник каза, че ако има данни за общи нарушения по случая с починалата родилка Надежда Узунова, ще бъде поискана оставката на директора на II САГБАЛ "Шейново" д-р Иван Костов.

Вече има установена небрежност при приемането на родилката в болницата и това е станало ясно от изказване на директора д-р Иван Костов вчера, 23 ноември.

35-годишната Надежда Узунова е отишла в медицинското заведение в неделя, 20 ноември, сутринта и била прегледана. Нямало данни за започнало раждане и я върнали. По-късно обаче състоянието ѝ се е влошило и била приета в болницата, където за минути починала.

От "Шейново” обясниха, че ако приемат жена и тя не роди до един-два дни, никой не плаща на болницата престоя. Затова наистина се чака да започне раждането.

Столичната полиция води и разследване за убийство по непредпазливост.

Водещи

Най-четени