Снегорините в София са на стартовата линия 30.11 | 16:47

Над 170 машини са в готовност да тръгнат от 60 различни точки в столицата, каза Фандъкова

От Ралица Стоянова

Над 170 снегорина са в готовност да тръгнат от 60 различни точки в столицата във връзка с очакваните снеговалежи следващата седмица. Това съобщи днес кметът на града Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че машините са задължени да потеглят от точките веднага след началото на снеговалежа. Практиката вече е утвърдена и дава резултат, коментира кметът, цитирана от БТА.

По думите ѝ готовността на фирмите, ангажирани по почистването, е проверена. Те разполагат със задължителната техника и имат достатъчно соли за първите снеговалежи. Фандъкова припомни, че на изпълнителите ще се плаща само при реално свършена работа.

"Ще се чуя с тях, за да има напомня, че от неделя трябва да са на линия", каза кметът. Очаква се от 3 декември да завали сняг.

По повод на вчерашните валежи от дъжд, силният вятър и натрупаните листа, кметът съобщи, че тази сутрин е разпоредила извънредно почистване на отводнителните шахти в столицата. Фирмите трябва да си изпълняват ангажиментите, за да се избегнат наводнения, посочи Фандъкова.

По-рано кметът на столицата и Улрих-Гюнтер Шуберт, председател на фондация БНП Париба България, подписаха договор по проект "Социална кухня", за предоставяне на топъл обяд на 1350 нуждаещи се от 3 декември до 31 март догодина. Списъците на хората, които ще получават безплатен обяд по проекта, ще бъдат изготвени от дирекция "Социално подпомагане" и общинското предприятие "Социален патронаж". Три допълнителни центъра на социалната кухня за 400 души ще има и във Варна.

Водещи

Най-четени