Спад на интереса към българското Черноморие отчитат автобусните превозвачи 28.06 | 11:00

Това стана ясно от информация на Теодора Велева, която е мениджър в автобусна фирма

От iNews.bg

Спад на интереса към българското Черноморие отчитат автобусните превозвачи. Значително по-малък е интересът към Черноморието, сравнено с миналата година за същия период. Това стана ясно от информация на Теодора Велева, която е мениджър в автобусна фирма, цитирана от БНР.

"Не мога да кажа на какво се дължи и дали ще бъде наваксано това изоставяне на броя на туристите, които искат да пътуват до нашето море в хода на сезона. Днес разговарях неформално с хотелиери в Слънчев бряг, които казват, че доста сериозен брой резервации се анулират в момента".

Към момента сезонни автобуси пътуват от София за Бургас, Ахтопол, от Пазарджик до Слънчев бряг и от Пловдив до Царево, но много по-малко курсове. 

"За момента тези автобусни линии, които ние сме разкрили, имат своите пътници. Към Южното Черноморие може да намерите свободни билети за около ден или два напред. Не може да разчитате на това да отидете на автогарата и да може да се качите веднага в автобус. Това означава, че те запълват своя капацитет и са рентабилни, но са значително по-малко от тези, които бяха миналата година".

Предстои въвеждане и на още сезонни линии в посока Южното Черноморие, пояснява Велева.

Водещи

Най-четени