Спасиха с хеликоптер ранени парапланеристи в Рила 31.07 | 20:23

Мъжът е със сериозна травма на гръбнака, жената има наранявания на гърдите

От iNews.bg

Мъж и жена са били сериозно ранени след неуспешен полет с парапланер и падане от голяма височина. Инцидентът е станал днес в Рила планина в района на писта "Ръждавица”. За спасяването им се е наложило да бъде повикан и хеликоптер. Екипът на "Активна грижа" е излетял от София около 16:30 ч. Медицинският хеликоптер е кацна с двама пострадали в столичната болница "Света Анна" след по-малко от час.

Сигналът за инцидента е бил подаден от Планинска спасителна служба. На място е кацнал друг парапланерист, с който екипите са поддържали връзка по време на спасителната акция. Към момента има съмнения, че мъжът е със сериозна гръбначна травма, а жената е с наранявания в областта на белите дробове.

Тъй като болниците в района нямат необходимата апаратура за обслужване на подобни случаи, въздушната линейка е трябвало да транспортира пострадалите до София.

Припомняме, че това е поредният случай с тежко пострадали туристи в района на Рила планина за последните две седмици. На 24 юли хеликоптерът на "Активна грижа" спаси чехкинята Лусия Палицова, която, за щастие, вече е в стабилно здравословно състояние.

Водещи

Най-четени