Среднощен рейд на спецченгета в ДАИ 08.06 | 09:50

Над 10 служители на Агенцията в ареста за продажба на книжки

От iNews.bg

Средниощна акция на ГДБОП в ДАИ. Причината – корупция и продажба на книжки. Първоначално бяха арестувани 8 души, но по-късно броят им нарасна на 11. Не е изключено обаче те да станат и повече, тъй като акцията на спецченгетата продължава и днес, предаде Нова ТВ.

Арестуваните са заподозрени в корупционни схеми, получаване на подкупи и продажба на книжки. Сградата на ДАИ е запечатана. От там са иззети документи и компютри.

Автоинструктурите обаче не смятат, че операцията ще доведе до ликвидиране на схемите за купуване на кбижки. "Множеството арести на служители на автомобилната администрация от вчера вечерта вероятно ще се превърнат в повторение на аналогичната акция от Варна преди месеци и заподозрените за "търговия” с шофьорски изпити ще бъдат освободени. Това коментира пред бТВ председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. "Надали става дума за схема. Колегите, които се занимават с изпити, в момента в по-голямата си част са пред пенсия, надали биха рискували. Те са под натиск от ниското заплащане и нелоялните фирми, които стигнаха до физическа разправа с някои от тях”, посочи той.

Според Иванов поводът за арестите може да се търси в бездействието на Изпълнителна дирекция "Автомобилна администрация”, чиито шефове били напълно наясно със ситуацията в момента. Така от септември имало работна група за промяна на методиката за шофьорските изпити без никакви конкретни резултати – въпреки множеството предложения на автоинструкторите.

Водещи

Най-четени