Станишев: „АБВ“ пречат, но няма да постигнат това, което очакват 01.02 | 18:09

Лидерът на БСП подчерта, че европейските избори имат дълбок смисъл

От Филипа Тодева

"АБВ" ни пречат, но няма да постигнат този резултат, който очакват. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на националния съвет на партията, предаде агенция "Фокус".

"Това, което се случи с АБВ, по същество обслужва нашия политически опонент. Всеки един глас, който се дава на политическа сила, различна от нашето семейство, фактически обслужва нашия основен опонент в Европа и в България", каза Станишев.

По думите му, прогнозата дава на ПЕС два мандата в повече в Европейския парламент в сравнение с ЕНП.

Съотношението е 270 места за ЕНП и 190 за ПЕС. "Имаме мисия, която не сме изпълнили тук, в България. Наш основен политически ангажимент преди изборите през май 2013 г., беше да не допуснем управлението на ГЕРБ. В страната още витае страхът, че може и да се върнат. Европейските избори са натоварени с контекст и смисъл по-голям, отколкото чистата бройка кой колко евродепутати ще вкара", подчерта лидерът на социалистите.

Той припомни, че през 2007 г. на европейските избори БСП се яви с три листи. "60 000 леви гласа бяха разпилени и това даде възможност ГЕРБ да бъдат с 5000 гласа над БСП”, добави още той.

Водещи

Най-четени