Станишев: Цветанов заслужава оставка 24.01 | 16:57

БСП иска оставката на вътрешния министър заради случаите на полицейско насилие

От Андриян Георгиев

"Цветан Цветанов заслужава оставка", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

БСП продължавала да иска оставката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов заради случаите на полицейско насилие, посочи Сергей Станишев. 

Според Станишев основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

БСП щели да използват целия арсенал от парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключвало и темата за вот на недоверие, уточнява БТА.

Междувременно, социалистите алармираха и за полицейско насилие над 18-годишно момче, което е било пребито с електрошокова палка в районното управление на Скравена от цивилен полицай, съобщи dariknews. От БСП предоставиха съдебномедицинското удостоверение, с което се потвърждава, че на Петер Иванов е нанесен побой и има множество изгаряния по шията, двете ръце и краката.

От БСП обясниха, че това се е случило на 11 януари тази година, когато няколко души са били задържани заради изрисувани върху няколко къщи свастики.

Депутатът Михаил Миков заяви, че е имало договорка между полицаите и семейството на пострадалия Петер случаят да не се оповестява.

Водещи

Най-четени