Станишев водач на листи в София и Варна 26.03 | 10:33

Готвят Ламбо за Пловдив, но можело да откаже

От Христина Рафаилова

Лидерът на БСП Сергей Станишев може би ще води кандидатската листа на червените и във Варна, освен в 25-ти  МИР в София, съобщава "Труд". 

Днес предстои Изпълнителното бюро на левицата да избистри подредбата на участниците в изборната надпревара, която след това ще бъде гласувана от Националния съвет на столетницата.

Според изданието в града на тепетата листата можело да бъде оглавена от Стефан Данилов, но имало вероятност той да откаже.  За Пловдив - област пък се спряга името на шефа на социалистите там – Георги Гергов. 

На първо място в един от столичните райони ще бъде Петър Курумбашев, който може да е начело и в Плевен. 

Сред водачите в София ще бъде и Янаки Стоилов. 

Бившият финансов министър Пламен Орешарски, който е от гражданската квота, най-вероятно ще бъде поставен на първо място в Бургас. 

За момента не е сигурно дали депутатът и  бившият икономически министър Румен Овчаров ще участва в изборната надпревара. 

Очаква се във Велико Търново червените да заложат на ново лице. Там листата може да бъде оглавявана от председателят на областния съвет на социалистите Мариана Бояджиева. 

Бившият вътрешен министър Михаил Миков ще води борбата за депутатски места във Видин.

Бившият народен представител Мая Манолова ще бъде на първо място в Кюстендил, като има вероятност да оглави и тази в Пазарджик. 

Корнелия Нинова пък вероятност ще води в Русе. 

Ангел Найденов сигурно ще бъде начело в Перник, а Атанас Мерджанов в Ямбол. 

Димитър Дъбов очаквано ще води в Шумен, а в Силистра Антон Кутев. 

Бившият кмет на Смолян ще е начело на листите в града, а Димчо Михалевски ще е първи в Хасково. 

За момента не е ясно на кого ще заложат социалистите  в Кърджали, където за гласовете на избирателите ще се борят Цветан Цветанов от ГЕРБ и лидерът на ДПС Лютви Местан. 

 

Най-четени