Станишев призова БСП да "помисли за създаването на кабинет" 14.01 | 15:00

Лидерът на социалистите счита, че ГЕРБ работи за разединение в БСП

От Ивайло Ачев

"Трябва сериозно да бъде обмислено създаването на кабинет", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Националния съвет на социалистическата партия по време на националното съвещание на организацията, предаде БТА.

Според Станишев темата трябва да бъде обсъдена много внимателно, защото управлението показва все повече проблеми и непоследователност в държавното управление.

"Основната национална задача на БСП е сваляне на ГЕРБ от власт, понеже управлението им все повече придобива характер на престъпно, защото дават знак, че ще дадат властта само с кръв", заяви председателят на БСП.

Станишев заяви още, че ГЕРБ работи усилено за вътрешно противопоставяне в БСП. Той посочи, че управляващите са "вбили клинове" в Синята коалиция, "цепят" "Атака", "късат парчета" от ДПС чрез Касим Дал, принизяват или фаворизират Яне Янев. "Те се занимават с политическо инженерство, ще допуснем ли същата технология да бъде приложена и към БСП", попита лидерът на партията. Той допълни, че всяко заиграване от страна на БСП с ГЕРБ ще е самоубийство.

Съгласно Станишев БСП политически се е стабилизирала през последната година, но има какво още да се прави. Трябва да удвоим усилията, защото досега работим с половината от нашите възможности и капацитет, добави той.

Националното съвещание на БСП прие обръщение към българските социалисти и симпатизанти, както и решение за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в БСП. До края на пролетта трябва да приключи отчетно-изборната кампания. Целта на този сгъстен график, според Станишев, е да остане една година за подготовка на предстоящите парламентарни избори, които ще бъдат "безпрецедентно трудни". Станишев каза, че, независимо от позицията на премиера Бойко Борисов, не изключва предсрочни избори.

 

Водещи

Най-четени