Столична община бърза с осветлението в Борисовата градина 04.08 | 15:54

В момента проверяват всички търговски обекти в парка

От iNews.bg

От Столичната община искат да се забърза проектът за реконструкцията на централната алея в Борисовата градина. Затова и от кметството са възложили допълнителна задача на екипа, който работи.

Целта е първият етап от проекта - изграждането на осветление - да бъде готов колкото се може по-бързо.

Това обясни днес столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че в проекта е заложено изграждането на осветление по централната алея на Борисовата градина, алеите по бул. "Драган Цанков", както и алеята, която стига до подлеза на бул."Пейо Яворов".

По думите на Фандъкова през този подлез минават много велосипедисти, а той е изключително тъмен и има спешна нужда от осветяване.

Столичният кмет очаква проектът за осветление в Борисовата градина да бъде готов до средата на месец септември.

Местните власти особено се разбързаха да поставят осветление и видеонаблюдение в парка след случая с откритото тяло на момиче от София след концерта, който се проведе на 8 юли. В последните години зачестяват случаите на престъпления в Борисовата градина.

След като се установи какво финансиране е необходимо, ще започне да се прави график за изграждането му.

Кметът на София е възложил да бъде разширен проектът за изграждане на видеонаблюдение в столичните паркове, като това включва поставяне на охранителни камери по централната алея на Борисовата градина.

В момента тече проверка на преместваемите обекти, които се намират се на територията в Борисовата градина. След приключването й ще бъдат обявени конкурси за ползватели на обектите, като те няма да се различават от тези, обявени за другите паркове в града.

В договорите на ползвателите ще бъде заложено условието освен за конкретния обект, те да поемат грижите и за околните пространста около него. Това ще включва почистване, облагородяване и грижа за чешмичките в околността.

Водещи

Най-четени