Монтират видеонаблюдение в Борисовата градина 15.07 | 17:53

Предстои изграждане на осветление по централните алеи на Борисовата градина

От Андриян Георгиев

Столичният кмет се е ангажирал да осигури средства за възстановяване на осветлението и изграждане на видеонаблюдение по централната алея в Борисовата градина, съобщи пресцентърът на Столичната община. 

В момента се разработва проект за изграждане на осветление по централните алеи на Борисовата градина, възложен от Столична община.

Повод за мерките е убийството на 28-годишната Яна, извършено в Борисовата градина на 9 юли.    

През последните две години Столична община е изградила осветление в част от Южния парк, парк "Св. Св. Петър и Павел" в  кв. "Св. Троица", в парк "Гео Милев", парк "Студентски" и парк "Хиподрума".

Столична община има готови проекти за изграждане на видеонаблюдение и до края на септември ще бъде изградено в градинката пред паметника на Св. Климент Охридски и пред Народното събрание, пред Народната библиотека, в Докторската градина, Градската градина и Народния театър, градинката до  паметника на Опълченеца, градинката около Руската църква, Централна минерална баня, Княжевската градина.

На по-късен етап тази година ще бъде изградено видеонаблюдение в гробищните паркове и Зоологическата градина.

Екипите на столична полиция ще бъдат удвоени, като в Борисовата градина ще патрулират две двойки полицаи на общинската полиция и екипи от конна полиция на СДВР, а през нощта два екипа от СДВР.

Водещи