Столична община приема идеи за откритото пространство пред НДК 18.07 | 15:18

Предложения ще се приемат в продължение на 3 седмици

От Петя Михайлова

Започна триседмичното набиране на идеи за оформлението на откритото пространство пред НДК.

С 40 предложения на урбанисти и архитекти, изказани върху голямо винилно платно се представя изложбата, открита от кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщи БТА.

Всеки може да даде своя идея за пространството пред НДК - с помощта на лист хартия, върху който да го напише и да го залепи върху платното, разположено до Билетния център на двореца.

Проектът "Обществените пространства в София - генератор на култура, икономика и социална ангажираност" е финансиран от програма "Европа 2011" на Столичната община. По него се направиха обсъждания преди две седмици. В рамките на проекта е и откритата изложба. Набирането на предложения ще е през следващите три седмици, като освен това желаещите могат да попълнят и анкета по тази тема.

В книгата с идеи кметът на София написа: "София е на софиянци, очакваме добрите идеи за развитие на нашия прекрасен град". Йорданка Фандъкова заяви, че развитието на София е като град на гражданите, а проектът дава възможност на всеки да участва в него.

Кметът на София посочи, че има готов проект за пространството от централната градска част - от бул. "България" до бул. "Кн. Мария Луиза" и припомни, че част от него са откритите миналата година лятна сцена и детски площадки в градинката пред НДК.

Водещи

Най-четени