Страхил Ангелов заговори за следизборни кръчмарски сметки 29.05 | 09:41

Червеният депутат харесвал идеите на Бареков

От iNews.bg

Червеният депутат Страхил Ангелов започна да обрисува следизборната обстановка с метафори за кръчмарски сметки. Преди ден социалистът настоя за ново ръководство на БСП, след като левицата се нареди на второ място след евровота. 

Народният представител заяви пред bTV, че след 25 май на "Позитано" 20 е пристигнала голяма сметка, която не се знаело дали може да бъде платена. 

"Това е като да седнем тримата в един ресторант и вие двамата да ядете и да пиете, аз да пийна водичка, вие да станете да си тръгнете и на мене да ми дойде сметка и аз да нямам толкова пари в джоба", коментира Ангелов. 

Той добави, че смяната по високите етажи на Столетницата не трябва да бъде рязка, а плавна и след спокойни и разумни дебати. "В момента със сигурност промени трябва да се случат. Но преди да пристъпим към субективни такива, според мен ние трябва по-скоро да търсим цялостна промяна на начина, по който функционира тая партия. Там има грешка", добави депутатът.

Социалистът каза, че старите лица в партията са проблем и призна, че вероятно и той е проблем. Народният представител подчерта нуждата от смяна на поколенията, защото хората в политиката се амортизирали и дефектирали. 

По повод случая с номер 15 в листата на левицата, Момчил Неков, който беше избран благодарение на преференциите, Ангелов заяви, че не трябва да се драматизира и че така решила съдбата. Народният представители добави, че няма информация Неков да е получавал предложение да става зам.-министър, за да се откаже от мястото си в Европарламента. 

"Много ми харесва Изборният кодекс на мене. Даже аз лично съм радетел да падне и прагът, пак е висок, 5%. Да го сложим на 3. Нека хората да редят листите. Защо шепа апаратчици да подреждат всичко? Може и вие да имате тази възможност, и аз като гражданин и гласоподавател", каза депутатът. 

Социалистът призна, че му допадат идеите на "България без цензура". "Аз съм за например връщане на наборната служба. Това беше за българските мъже нещо добро", заяви той.

Той добави, че не бил против политическо партньорство между БСП и коалицията около Николай Бареков.  "Малко ако променим кръга от партньори, за нас може да се окаже по-добре", добави той.

На въпрос дали би напуснал левицата, за да влезе в редиците на новата политическа сила, той заяви: "България без цензура" защо да преминавам? Аз си имам партия, аз си я искам. Тя си ми харесва моята партия." 

Водещи

Най-четени