Стрелецът от кв. "Димитър Миленков" не бил военен 19.03 | 17:38

Иван Калмуков не е служил, твърдят от МО. 67-годишният мъж простреля четирима вчера вечерта

От Кремена Бедерева

До момента няма данни Иван Калмуков да е служил в Българската армия и в структурите на Министерството на отбраната.

Това сочи проверка на Министерството на отбраната в отговор на постъпили въпроси във връзка с инцидента от 18 март 2013 г. в столичен квартал, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Първоначално бе съобщено, че 67-годишният мъж, който простреля четирима души в ромска къща, от които трима починаха, е бивш военен.

Същевременно днес Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за причиняване на убийство на повече от едно лице.

Разследването е по член 116 от Наказателния кодекс – за групово убийство. Във фазата на разследването е извършен оглед на мястото на убийството и са разпитани свидетели.

В късния следобед вчера бившият военен Иван Калмуков нахлу в двора на съседите си и откри огън. От раните си пръв почина 26-годишният Кирил Димитров, сестра му Василка издъхна по-късно в болницата, а днес почина и майка им Еленка.

Убиецът също почина във ВМА – той се простреля, след като застреля съседите си. При стрелбата е ранен и 22-годишен младеж, който се бори за живота си.

До кървавата междусъседска разпра се стигнало, защото съседите на Калмуков запалили гума. Пушекът го подразнил и още вчера той заплашил Кирил, че ще го убие.

Младежът се оплакал в позицията, но не последвали действия от тяхна страна. Смята се, че враждуващите съседи са спорили и са паркомясто.

Водещи

Най-четени