Студентите са готови да се включат в протестите 21.02 | 17:12

Младите хора искат мирни граждански протести срещу монополите

От Елена Кирилова

Студентската общност обяви, че ще се включи в протестите, планирани за неделя (24 февруари), съобщават от Националното председателство на студентските съвети, представляващо повече от 280 хил. студенти у нас.

От организацията заявиха, че в демократичната история на страната студентите неведнъж са били хората, които са водили към промяна. Те подчертаха, че младите хора имат борбен дух и ентусиазъм и вярват, че отново ще поведат България в правилната посока.

"Днес заставаме с ясна позиция и идеи, които сме готови да отстояваме на всяка цена", гласи декларацията на представителите на Националното представителство на студентските съвети.

Студентите се обявяват за мирните граждански протести срещу монополите. Те подкрепят и активното гражданско участие в управлението на страната. Младите хора са категорични, че осъждат всички форми на насилие и агресия срещу протестиращите.

Това, за което настояват студентите, е широко младежко гражданско участие и граждански контрол във всички форми на упражняване на изпълнителната и законодателната власт у нас.

Водещи

Най-четени