Съатентаторът се представял за Жак Фелипе Мартин 16.08 | 16:35

МВР с по-ясно изображение на издирвания във връзка с взрива в Бургас

От Диана Цветкова

Има данни, че смятаният за свързан с атентата в Бутргас мъж се е представял с името Жак Фелипе Мартин. На това име е била фалшивата шофьорска книжка, уж издадена в американския щата Мичиган, става ясно от съобщение на МВР.

От вътрешното ведомство разпространиха още една снимка на издирвания мъж – тази от шофьорската книжка, на която образът се вижда по-ясно.

От там отново призовават гражданите, които са виждали мъжа или имат информация за него, да сигнализират в най-близкото поделение на МВР или на телефон 112. Анонимността им ще бъде запазена в тайна.

По-рано днес бе разпространен и фоторобот, и копие от фалшивия документ на мъжа, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище "Сарафово".

На 18 юли атентатор взриви автобус с израелски туристи, пристигнали на почивка у нас. Загинаха седем души, сред които и терористът. Сред жертвите на атентата е и българинът Мустафа Кьосов, който бе шофьор на злополучния автобус.

По-късно лицето на терориста бе възстановено с помощта на модерни технологии и в момента западните служби също търсят информация за него.

Още в началото на тази седмица вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че има нови данни по разследването на атентата, но спести информацията. След това стана ясно, че тя ще бъде оповестена след четвъртък (днес, 18 август – б.р.).

МВР шефът изтъкна, че голяма част от информацията е оперативна и по нея се работи непрекъснато с партньорските ни служби.

Водещи

Най-четени