Терористът от Сарафово не бил съвсем камикадзе 13.08 | 14:20

Следователят Георги Илиев се отметна от думите си

От Филипа Тодева

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

"Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата е камикадзе", увери Георги Илиев, предаде econ.bg.

Според него вариантите остават два - или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар.

"Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат”, заяви Илиев. По думите му точно каква е била целта на извършителя не би могло да си каже на този етап.

Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летище "Сарафово”.

"В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес", обясни Георги Илиев.

Решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа, каза още той. Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора. 

Водещи

Най-четени