Съдът в Панагюрище решава мярката на Евстатиев 12.02 | 09:30

Жители на Стрелча отново ще протестират пред районният съд

От iNews.bg

Съдът в Панагюрище ще гледа днес мярката за неотклонение на Иван Евстатиев. В същото време жителите на Стрелча отново ще протестират пред сградата на Районния съд срещу обвинения в изнасилване на ученичка бивш кмет.

Предишното заседание по мярката беше отложено от съдия Диана Стателова, тъй като трябваше да бъдат направени две нови съдебномедицински експертизи за състоянието на Иван Евстатиев. Те трябва да покажат дали той може да лежи в ареста. Експертизите до момента са направени от пазарджишки лекари. Според адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева прекараният инсулт е отключил диабет, бъбречна недостатъчност и други тежки болести.

Въпреки декларираното тежко състояние Иван Евстатиев не лежи в интензивното, а в обикновена стая в неврологично отделение, където е охраняван от двойка полицаи. По данни на управата на болницата в Пазарджик състоянието на бившия кмет на Стрелча е стабилно и задоволително.

От миналия четвъртък вечерта бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е хоспитализиран в болницата след оплаквания в ареста – поставена му е диагноза инсулт. Настроенията сред хората от Стрелча са все така крайни.

Те, които аплодираха решението на Пловдивския окръжен съд за най-тежката мярка за неотклонение, не вярват на лекарите и силно се съмняват, че диагнозата е измислена. Те са сигурни, че ако Иван Евстатиев бъде пуснат под домашен адрес или парична гаранция, той ще избяга и ще укрие. Говори се дори, че си е купил билет за самолета за Шереметиево.

Преди два дни ПР-ката на Евстатиев е освободила първия етаж от хотела в Стрелча, на който е била наемателка и където е живеел Евстатиев. Точно там е извършено и престъплението спрямо 16-годишното момиче.

Очевидци от Стрелча разказват, че когато етажът е бил освобождаван, са били изнесени десетина 5-литрови бутилки вино и две каси концентрат. Дори и това ги кара да мислят, че "разклатеното” здраве на Евстатиев е измислица.

 

 

 

Водещи

Най-четени