Съдът пусна още един от заподозрените за палежите на коли 30.12 | 12:09

Същевременно тази вечер изгоряха още няколко коли - в Бургас, Перник и Враца

От Кремена Бедерева

Софийският градски съд остави окончателно на свобода Радослав Стоянов срещу парична гаранция 1700 лева. Стоянов е един от тримата, обвинени за палежите на автомобили в София, съобщава БТА.

Стоянов е поредният освободен от съда.

33-годишният Владислав Николов - Куката - също заподозрян за множеството палежи на автомобили в София, беше пуснат от ареста на 23 декември с решение на Софийски градски съд. 

Николов беше задържан за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк". Според МВР той има съпричастност към палеж в нощта на 10 срещу 11 декември.

Същевременно палежите на коли продължават - тази вечер 22-годишен мъж е запалил лек автомобил в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Заподозреният за палежа е задържан от криминалисти на Второ РУ "Полиция” –Перник.

Тази нощ, около 3.30 часа, е подаден сигнал за горящ Golf в пернишкия кв. "Църква”. Колата била паркирана в лека постройка от полиетилен в двора на собственика й - 22-годишния А.Н. До пристигането на служителите от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник, автомобилът е унищожен напълно.

Органите на реда предприели незабавно разследване на случая, при което е задържан мъж, за когото се предполага, че е запалил колата. Извършен е обиск и претърсване на жилището му и се изясняват взаимоотношенията със собственика на колата. Процесуално-следствените действия продължават.

Лека кола е била запалена и през нощта във Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.
Тази нощ в 2.00 часа от тел. 112 е получено съобщение, че във Враца, на бул. "Втори юни” № 95, гори лек автомобил.

Установено е, че с леснозапалима течност е запален лек автомобил Golf, управляван от А.А. на 22 години от Враца. Изгорели са предната броня, преден капак, преден десен калник и двигателя на автомобила. Огънят е загасен от ОУПБЗН-Враца. Образувано е дознание.

iNews припомня, че това е пореден палеж на автомобили у нас. Три леки коли изгоряха в Бургас. От ОД на МВР съобщиха, че тази нощ около 00.45 ч. е получен сигнал, че е запален лек автомобил Peugeot 406.

Само пет минути след този палеж е получен сигнал и за втори. Той е за горящ лек автомобил Ford Fusion, с бургаска регистрация, ползван от 26-годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 56 в ж.к. "Братя Миладинови". Огънят е изпепелил целия автомобил, като е засегнал частично и паркиран в съседство лек автомобил Opel Vectra, с бургаска регистрация.

Палежите на автомобили в страната и в София вече са повече от 50. Инцидентите започнаха преди около месец, първоначално в София, а след това и в други части на страната.

Преди около две седмици МВР задържа 63-ма души в специализирана акция, но само четирима от тях бяха свързани от полицията с палежите.В хода на операцията бяха проверени 1200 коли, а 2600 души, сред които 93 криминално проявени, попаднаха в полезрението на полицаите.

Вече около 50 автомобила станаха жертва на пироманите само в столицата. Съдът освободи двама от задържаните за палежите. До този момент осъден няма. 

Водещи