Съдът реши: Майката на стрелеца от Лясковец е абсолютно нормална 16.05 | 15:35

Делото за принудителното ѝ настаняване в психиатричното заведение бе прекратено

От Теодора Кокаланова

Делото за принудително настаняване в психиатричното заведение на майката на стрелеца от Лясковец беше прекратено от състав на Великотърновския окръжен съд. Съдът потвърди като законосъобразни мотивите на Районния съд в Горна Оряховица, че Стефанка Савова не е обществено опасна и няма психически отклонения.

В хода на делото стана ясно, че Окръжната прокуратура във Велико Търново вече не поддържа искането си за принудително настаняване в психиатрично заведение на Стефанка Савова, майка на 53-годишния Петко Савов Петков. По време на специализирана полицейска операция в Лясковец той застреля един служител на МВР и рани други трима. Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване, информира в. "24 часа". 

Междувременно възрастната жена е била на свиждане на сина си в болницата на Софийския затвор. "Не помня нищо от стрелбата. Всичко ми бе като насън." Това казал стрелецът от Лясковец Петко Савов Петков на майка си Стефанка. След операциите, при които му бяха отстранени единият бъбрек и част от тънките и дебелото черво, Петко още не се е възстановил напълно. 

Водещи

Най-четени