Състоянието на мъжа, убил полицай, остава тежко 15.03 | 12:36

Психично болният Петко Петков рани още трима служители на реда

От Теодора Кокаланова

Състоянието на мъжа, стрелял вчера по полицаи в Лясковец, остава тежко. Той е настанен в отделението по реанимация във Великотърновската болница, съобщи хирургът д-р Николен Стойнов от екипа, извършил операцията на Петко Савов Петков. При операцията е отстранен единият бъбрек на ранения. Той е в съзнание и е контактен, но все още има опасност за живота му, уточниха от отделението.

Стефка Савова, майката на стрелеца, който уби един полицаи и рани още трима при акция на полицията, е задържана с полицейска мярка за 24 часа в следствения арест в Горна Оряховица, съобщи Марияна Христова, говорител на Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Мярката е наложена за съхраняване на незаконни боеприпаси, предаде БТА.

Днес се извършва повторен оглед на жилището на Петков, в което той се беше барикадирал вчера и стреля по полицаи. Един от тях беше убит, а други трима ранени. По-късно, при специализирана полицейска акция, той беше задържан, обзвреден и ранен. Процесуално-следствените действия по случая продължават, уточняват от полицията. 

Водещи

Най-четени