Татяна Буруджиева: БСП е единствената партия, която не е създадена от лидери 21.01 | 09:29

Станишев стои на много по-високо ниво. Това е човек, който избира еврокомисарят

От Теодора Кокаланова

"Българската социалистическа партия е единствената формация, която не е създадена от лидери", това разкри Татяна Буруджиева пред Нова телевизия, отговаряйки на въпрос "Кои са умните и красивите в БСП?"

Депутатът изказа своето неудомение как хора, които през последните 6 месеца отсъстват от партийните форуми, отправят обвинения към партията. Това безучастно поведение е недопустимо, "Може би, защото последният пленум е съвпаднал с ловния сезон", добави още тя.

"За да се стигне до изключване на социалисти, трябва те да се явят на изборите срещу кандидатите на Столетницата", посочи още Буруджиева, като изтъкна, че "БСП не е партия, която изключва бързо".

Буруджиева смята, че "чисто лидерската битка” е можела да продължи в рамките на БСП, без да се стига до явяване на избори с различни листи. "Едно е да заставаш зад лидера си, друго е да се явяваш с друга листа”, отбеляза депутатът от левицата. Според нея БСП няма да прости регистрацията на друга избирателна листа, защото вече вижда заплаха за себе си.

Тя изрази надежди за успех в предстоящата еврокампания. На въпрос дали именно Сергей Станишев ще води листата на изборите, тя обяви, че този въпрос стои още от нейния старт и не зависи пряко от появата на АБВ на политическата сцена.

Депутатът коментира и обвиненията, че социалистическата партия се управлява от тесен, семеен кръг на лидера Сергей Станишев. Според нея нормално е той да търси съвет от своя партньор, особено с оглед на неговата професионална квалификация.

Татяна Буруджиева коментира амбицията на лидера за поста еврокомисар така: "Станишев стои на много по-високо ниво. Това е човек, който избира еврокомисарят."

Водещи