Тефтерчето на Левски събра хиляди в Националната библиотека 16.07 | 16:05

Хората определяха Апостола като най-емблематичната личност в историята ни

От iNews.bg

Тефтерчето на Васил Левски, което днес за няколко часа бе изложено в оригинал в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" събра интереса на хиляди българи, които дойдоха да го видят. Всеки от тях с възторг и надежда в очите пристъпваше към ценната реликва, а любопитни деца и будни ученици с трепет гледаха всичко, което Апостола ни е завещал в тефтерчето си, съобщи БНТ.

Със светнали очи и усмивки те споделяха, че това е реликва, не само защото може да струва повече от всичко, а защото е на велик човек, на нашия герой, на нашето знаме. За всички посетители не само неговото тефтерче е ценно, а и всяко нещо, което е свързано с личността на Апостола. Всички бяха категорични, че и днес имаме нужда от човек като Васил Левски, за да ни вдъхне сила, да ни обедини и да бъдем отново силния народ, който е оцелял през вековете.

Развълнуваните посетители признаха, че Левски е събирателен образ на всичко най-хубаво в България. Най-емблематичната личност в нашата история, която ни кара да свеждаме глави и с гордост и възхищение да си спомняме за делата му.

За най-малките Васил Левски е икона, чийто пример трябва да се следва, за да бъдем сплотена и силна държава, която се бори за бъдещето си. За да бъдем отново здрав и обединен народ всеки трябва да носи частица от Левски в себе си и да върви по пътя на Апостола.

Водещи

Най-четени