Тонове боклук ще ни посрещнат на плажа на Крайморие 29.09 | 09:46

Пясъчната ивица е в безобразно състояние

От Теодора Кокаланова

Краят на лятото за съжаление настъпи. Вече застудя и е време плажните ивици да бъдат почистени след активния туристически сезон. Ако сте решили да се разходите край морето, както се казва за последно, един бургаски плаж, ще ви изненада с "посрещането" си. 
Плажът на Крайморие е заринат в тонове боклуци. Пясъчната ивица е в безобразно състояние. Като сметище е, а купищата с боклуци са повече от тези на безстопанствените плажове. Концисионерът, отбелязва, че е направил всичко възможно, за да почисти, но средствата не му достигат.

Всички плажни заведения отдавна са затворили. От 6 септември, когато водната стихия взе три човешки живота край Бургас са и боклуците на плажа на Крайморие, изхвърлени от морето. 200 от чадърите на плажа са били изпочупени. Освен боклуците стихията е изхвърлила и няколко рибарски лодки на плажа в Крайморие, довлечени от рибарското селище.

Наемателят веднага е подал сигнал и е потърсил помощ от Кризисния щаб към Областната управа в Бургас. По думите му на пролет като започнат да възстановяват всичко ще стане ясно какъв точно е размерът на щетите. 

Плажът на Крайморие е отдаден под наем за срок от пет години, за сумата от 18 000 лева на година. Според концесионера обаче почистването може да стане само със специализирана техника като верижни машини, които могат да вървят по пясъка, съобщи bTV. Необходими били и повече хора, които да изчистят тоновете боклуци. От Областна управа коментираха, че сигналите са изпратени до ресорното министерство и очакват да бъдат разгледани.

 

Водещи

Най-четени