Тотю Младенов иска увеличение на заплатите за социалните работници 20.05 | 15:32

До дни социалните работници ще получат работно облекло и нови компютри

От Деляна Петкова

Министрите на финансите Симеон Дянков и на труда и социалната политика Тотю Младенов ще започнат преговори за увеличаване на заплатите на социалните работници, съобщи БТА. Началото на разговорите е понеделник (21 май).

За предстоящите преговори съобщи самият Тотю Младенов по време на спортен празник в столичния Южен парк.

Плановете са увеличението на заплатите да бъде от 1 януари 2013 година. Най-късно на 23 май социалните работници ще получат работното си облекло, а до края на годината служителите ще бъдат снабдени и с нови компютри.

В петък (18 май) служители от Агенцията за социално подпомагане от цялата страна протестираха предупредително, поради лошите условия на труд и ниските заплати, които не са увеличавани от четири години.

Днес Младенов коментира, че за осигуряването на нормални хигиенно-битови условия на труд ще бъдат ремонтирани 89 обекта в 65 дирекции "Социално подпомагане" в 74 общини. Дейностите ще бъдат финансирани от Оперативна програма "Регионално развитие" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като в Шумен и във Видин ремонтите вече са факт.

Общата стойност на проекта, по който бенефициент е Агенцията за социално подпомагане, възлиза на близо 5,5 млн. лева, посочи още Младенов.

Водещи

Най-четени