Търсят още свидетели на падането на малкия Стефан 23.08 | 15:35

Прокуратурата моли всички, които имат информация, да съдействат

От Гергана Златкова

Прокуратурата обяви отворен телефон за свидетели и очевидци на драмата с фаталното падане на Стефчо от 10 м височина в мола, за да съдействат при разследването. Телефонът е 0882114102 - денонощен, на дежурния следовател.

Много хора е имало във вторник около 18:30 часа, когато е станал инцидентът. Важно е да съберем колкото може повече показания за случилото се, каза районен прокурор Десислава Йотова. Образуваното досъдебно производство е все още срещу неизвестен извършител.

Иззета е цялата документация на детския развлекателен център Kids Planet", откъдето изпуснаха 4-годишното момченце и то избяга на движещия се ескалатор и падна от високото.

Състоянието на детето показва макар и леко подобрение, обясни проф. Дико Бошнаков, зам.-шеф на Съвета на директорите в МБАЛ "Св. Анна". Нормализирана е температурата му на 37 градуса, пулсът е паднал от 150 на 100, хемоглобинът е стабилизиран.

В понеделник лекарите в реанимацията, където детето е от постъпването си в болницата, ще направят опит да го изведат от командно дишане.

Засега продължават да го държат в медикаментозна кома, за да не се натоварват органите му.

Водещи

Най-четени