Убитият в София мъж е бил част от трансграничен канал за хероин 10.02 | 15:45

Мрежата е действала от Турция през България за страните от Западна Европа

От Мая Александрова

Убитият вчера в София 44-годишен Стоян Цветков е бил част от трансграничен канал за трафик на хероин от Турция през България за страните от Западна Европа. Това каза пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

През 90-те години е работил като шафнер в БДЖ, откъдето идва и прякорът му, като във времето се издига и става диспечер и разпределя нарядите на колегите си. По този начин успява да обезпечи канала с конкретни разстановки на шафнерите, коментира Лазаров.

Наркоканалът е разкрит през ноември 2013 година и при акция на полицията е задържан 5 кг хероин. Това, по думите на Лазаров, е една от версиите, която се проверява – дали убитото лице е съпричастно към тази провалена пратка.

През миналото лято той е бил задържан и поставен под домашен арест, след като в дома му са намерени акцизни стоки без бандерол, а в шкафче на жена му е открит кокаин, оставен от него.

Вчера след 9:00 часа на тел. 112 бе получено съобщение, че пред жилищен блок в кв. "Св. Троица" в София е намерен убит мъж, припомня БТА.

Той е бил засечен при излизането си от блока, в който живее.

Килърите му са го разстреляли с два куршума в главата. Цветков е бил под домашен арест. Нападателите изненадали жертвата си, след като позвънили на домофона на входа и помолили да им отвори. Цветков всяка сутрин се подписвал пред полицаи, че спазва мярката "домашен арест", наложена му от съда, и слязъл до входната врата за пореден път. Когато отворил вратата обаче, го очаквали двама мъже с нахлупени качулки на главите, които стискали в ръце пистолети, насочени към него. Цветков опитал да се скрие, но куршуми 7-и калибър го застигнали и пронизали окото и бузата. Убийците хукнали през близкия паркинг.

Водещи

Най-четени