Уж зряла жена, пък плашила с бомба Районния съд в София 20.12 | 12:03

Полицията задържа 59-годишна след фалшив сигнал, 16-годишен пък се обадил за взрив в училище

От Диана Цветкова

59-годишна жена, подала фалшив сигнал за бомба в Районния съд в София, е задържана от столични полицаи, съобщиха от МВР.

Жената с инициали П. Б. е задържана, след като на 7 декември се обадила първо в районната прокуратура, съобщавайки, че в съда има взрив, а после – и на тел. 112.

Възрастната "бомбаджийка" обаче подала сигнала от мобилен телефон, което доста улеснило криминалистите. Тя е задържана в сряда, като е признала за извършеното престъпление.

Повдигнато ѝ е обвинение за подаване на неверен и заблуждаващ сигнал, за което законът предвижда до две години лишаване от свобода.

Същевременно, столичните полицаи стигнаха и до друг човек, плашил с бомба – 16-годишен, който на 10 декември подал сигнал за взрив в училище.

Момчето позвънило в полицията от уличен телефон на ул. "Стефан Стамболов". След като униформените са стигнали и до него, 16-годишният е дал обяснения пред инспектор от Детска педагогическа стая.

Прокуратурата е наложила на 16-годишното момче "възпитателни мерки" по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Водещи

Най-четени