Фандъкова: Изключено е СО да плати дълговете на „Топлофикация“ 19.03 | 15:16

Голяма част от дълговете са се натрупали, когато дружеството е било държавно

От Мая Александрова

"Изключено е Столичната община да плати дълговете на "Топлофикация”. Това каза кметът на София Йорданка Фандткова докато правеше проверка на ремнта в общинска онкологична болница. По думите й задълженията трябва да си ги плати дружеството.

Фандъкова заяви, че не може да се говори за варианти за погасяване на задълженията, в които участие да вземе общината. Тя допълни, че голяма част от задълженията на дружеството са се натрупали по времето, когато то е било държавно, предаде в. "24 часа".

Кметът настоява да се уточнят размерите на задълженията и след това да се потърсят възможно най-гъвкавите форми на погасяване. Според Йорданка Фандъкова, това може да се случи в рамките на едно дългосрочно погасяване.

Тя допълни, че в момента се работи по модернизация на дружеството, за да може в следващите години то да покрие старите си задължения.

"Разчитам и винаги съм апелирала за диалог, все още не сме имали среща с министъра на тази тема. Аз съм готова винаги, за да може винаги да коментираме тези въпроси”, каза още Йорданка Фандъкова.

Водещи

Най-четени