Фандъкова: "Топлофикация" не работи добре с клиентите 04.03 | 10:30

За да няма проблеми със сметките за парно, трябва да се извършва ежемесечен отчет

От Ралица Стоянова

За да няма проблеми със сметките за парно, трябва да се извършва ежемесечен отчет. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Тя обясни, че отчитането всеки месец е необходимо, за да се направят индивидуални договори с "Топлофикация София".

Може да се търси вариант и за самоотчет, като два пъти в годината се прави контролна проверка за този отчет, според Фандъкова.

"Топлофикация" не работи добре с клиентите. Напредъкът в тази зона е нулев", категорична беше тя.

Работата относно високите сметки е започнала преди протестите, имало е проверка и външни експерти. "Очевидно беше, че има проблем. Веднага след като излязоха сметките, аз назначих проверка", каза Фандъкова.

Всеки, който се съмнява в сметката си, трябва да изиска проверка. В момента може да се извърши и междинен отчет. Над 70% от абонатите на "Топлофикация" плащат редовно своите сметки, изтъкна кметът.

Според нея дружеството е в тежко финансово състояние не от вчера и не е управлявано добре. Преди 2 години то е имало близо половин милиард лева задължения.

"Топлофикация" дава хиляди левове за дела срещу длъжници, които губи, посочи столичният кмет.

Сега има 21 инвестиционни проекта на "Топлофикация". "Имаме подкрепа от Брюксел за най-големия от тях, който може да намали дълговете на дружеството и цените на топлоенергията", смята Фандъкова.

"Топлофикация" е подала шест проекта, който ще се финансират по фонд "Козлодуй" още в този програмен период. "Важно е да използват всички възможности за безвъзмездно финансиране", каза кметът.

Фандъкова припомни, че миналата седмица се гласува отпадане на лихвите по прогнозните сметки.

Водещи

Най-четени