Фандъкова погва кмет, раздавал огромни заплати 04.03 | 18:11

Столичният кмет е разпоредила проверка в район „Изгрев“

От Ивелина Георгиева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала финансовата дирекция на общината да направи проверка в район "Изгрев" по повод на случая с кмета на района Димитър Димитров, който е раздавал необосновано големи заплати на приближените си служители, предаде БТА.

По-рано днес общинският съветник от БСП Георги Кадиев, публикува на страницата си в интернет негово питане до Йорданка Фандъкова, в което посочва, че са му предоставени данни, "водещи до основателни съмнения за подозрителни практики при определянето на финансовите възнаграждения в район "Изгрев".

Кадиев отбелязва, че според справка за полученото възнаграждение се вижда, че служители на района, смятани за близки до кмета, са получавали възнаграждения, които през 2012 г. са превишавали над осем пъти определената им основна заплата.

В питането общинският съветник от БСП казва, че Фандъкова е разполагала с тази информация още от септември 2012 г. след сигнал на секретаря на ГЕРБ в район "Изгрев" Гриша Димитров.

Потърсен за коментар, кметът на район "Изгрев" Димитър Димитров, заяви пред БТА, че отправените обвинения категорично не отговарят на истината.

Водещи

Най-четени