Фандъкова проверява координацията между МВР и общината 27.03 | 07:53

Ежедневно от телефон 112 се получават между 50 и 60 сигнала

От Филипа Тодева

Йорданка Фандъкова ще провери координацията и взаимодействието между Столичната община и МВР по решаване на конкретни сигнали, подадени на тел. 112. Това съобщиха от Столична община.

В 11.00 ч. кметът на Столична община ще провери работата на Оперативния дежурен център (ул. "Бенковски” 12) по приемане на сигнали от национален телефон за спешни повиквания 112 и реакцията на съответните служби в Столичната община.

Оперативният дежурен център е създаден през март тази година. На практика центърът обединява работните места на дежурния на Общинска полиция, оперативния дежурен по Съвета за сигурност на Столичната община, видеонаблюдението на паркове, градини и учебни заведения, както и на "Национална система 112”.

Целта на Оперативния дежурен център е да бъде намалено времето за реакция между подаването на сигнала, проверката и последващите действия. Ежедневно от телефон 112 се получават между 50 и 60 сигнала, които се подават към съответните общински структури за изпълнение.

Системата позволява получаването на бърза и точна информация по събития и инциденти, случили се на територията на града. Оперативният дежурен център работи денонощно и получава информация от всички служби на МВР с цел подпомагане на дейностите им, свързани с отговорностите на общината.

Най-четени