Фирми пестят до 1 000 лв., ако подадат декларацията си онлайн 25.02 | 11:22

Отстъпката е в размер на 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от тази сума

От Георги Георгиев

До 1 000 лева могат да спестят фирмите от корпоративния си данък, ако изпратят данъчната си декларация по електронен път и внесат дължимия налог в срок до 31 март 2011 г., когато е и крайният срок за подаването на формулярите.

Отстъпката е в размер на 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1 000 лв., припомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

Декларация  подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали дейност през 2010 г.

Фирмите, които не са извършвали дейност през миналата година подават специална декларация – образец 1010а. Тези лица не подават годишен отчет за дейността. Всички останали фирми, които са осъществявали дейност през изминалата година, са длъжни да подадат и годишен отчет за дейността, допълват от приходната администрация.

До 17 февруари 2011 г. декларациите си за облагане с корпоративен данък са подали 31 000 фирми. От тях по електронен път документите са изпратили 16 000 компании, което представлява 52% от всички декларации, сочат данните на НАП.

Декларацията  за облагане с корпоративни данъци се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по регистрация. Тя може да се подаде също по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции, където служителите на "Български пощи” издават входящ номер.

Водещи

Най-четени