Хистологична експертиза ще докаже имал ли е Тодор сърдечни проблеми 16.01 | 10:34

За момента резултатите от аутопсията остават засекретени

От iNews.bg

"Имало е над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт. Имаме вече втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час нямам информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца”, обясни в студиото на "Нова тв журналистит, който следи темата.

Припомняме, че резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокуратурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето. Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца обясни, че в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване, но не уточни какви точно са те. Въпреки че намекна за прекаран микроинфаркт.

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие. Въпреки усилията на криминалистите, този бокс още не е открит.

В момента най-голямото притеснение на хората във Враца е, че братята Иван и Десислав Дамянови могат да избягат от правосъдието.

 

Близки на Тодор отвориха сметка за дарения за адвокатски услуги на делото срещу братя Дамянови.

Водещи

Най-четени