Холивудска звезда на 4 крака броди из София 08.07 | 16:57

Вълкът Терес, който се е снимал редом до Сталоун и Чък Норис, се разхожда из столицата

От Гергана Златкова

Вълкът Терес, участвал във филми със Силвестър Сталоун, Чък Норис и Жан-Клод ван Дам, се е изгубил и се разхожда свободно в столичния квартал "Гоце Делчев".

След изчезването на вълка, който е всъщност мелез на майка куче и баща вълк, няма да може да започне снимки в холивудската продукция "Незаменимите 3".

Вълкът е изчезнал, съобщи собственикът му доцент Стоян Лазаров от Природонаучния музей, за БНР. Хищникът е прекарал дълго време на снимачната площадка в "Бояна", затова собственикът му предполага, че ако не е похитен, може да се е отправил в тази посока.

Терес е голяма филмова звезда, той е участвал в доста филмови продукции, последната му изява беше в сериала "Революция Z".

Други филми, в които е сниман, това е "Експендъбълс 2", а в момента тече подготовката на "Експендъбълс 3" и най-вероятно ще бъде включен вътре в този филм. И неговото изчезване в случая е проблем, обясни Лазаров.

Терес е от селекцията чехословашки вълк, на 4 години, питомен като куче, описва го доцент Лазаров. Сив е на цвят, с метална верижка, която може и да не се вижда от гъстата му козина на врата. Очите са му жълти, косо разположени, тъй като на кучетата са хоризонтални, винаги, когато види хора, е с подвита опашка, допълни доцентът.

Терес липсва от 24 часа и е изчезнал в района на столичния квартал "Гоце Делчев".

"За хората няма никаква опасност. Той никога няма да нападне човек. Неговата реакция е да се отдалечи от хората и да не се набива в техните очи. Много е дружелюбен към децата.

Хората в квартала да не се притесняват, напротив, ако го видят, ще помоля да ни се обадят по най-бързия начин, за да дойдем да си го хванем, тъй като той при никой друг не би отишъл", обясни Лазаров.

Засега от полицията са отказали да приемат сигнали за изчезналия вълк. Затова собственикът му се надява на обаждане на мобилния си телефон 0888 369 620, уточни БНР.

Водещи

Най-четени