Христо Иванов: Борисов излъга за диверсификацията и предаде националния интерес 05.01 | 15:45

Борисов, който от всеки джоб ръси лентички и открива всеки километър изграден път, не дойде да открие инсталацията за 3 милиарда - "Руски поток" и затова си има причини, казва Христо Иванов

От iNews.bg

Съпредседателят на Демократична България - Христо Иванов, задеде неудобен, но много логичен въпрос към премиера Бойко Борисов. Ето какво написаха от Да България: 
Защо Борисов се срамува да открие "Руски поток"?
Каня Борисов да дойде тук и да обясни тази цифра - 3 000 000 000.
С Турски поток ние сме се задължили с 3 млрд. лв., а Борисов не може да застане пред Вас и да обясни каква е икономическата изгода на България.
Борисов, който от всеки джоб ръси лентички и открива всеки километър изграден път, не дойде да открие тази инсталация и затова си има причини.
Борисов го е срам!
Тук може да видите едно предателство към българския национален интерес.
Тук може да видите как тежките корупционни зависимости на Борисов се превръщат в пробойни в българската енергийна сигурност, в българската политическа независимост, в българския суверенитет.
Това място изобличава Борисов като лъжец. Той обяви, че България е достигнала 100% диверсификация. Това е лъжа.
Борисов обеща, че ще с построяването на тази инсталация ще се осигури газификация на този регион - един от най-бедните и в България, и вв ЕС. Това е още една лъжа.
Борисов изложи България на риск от санкции от страна, както от САЩ, така и от ЕС, за да построи този руско-турски поток.
Той няма нито един икономически аргумент и не може да обясни защо това съоръжение трябваше да бъде построено.
Тези пари ще излязат от нашия джоб, за да може Борисов да изпълни своите лични ангажименти към Сърбия и Русия, но не и към българските граждани.
Демократична България
не може да управлява нито с Борисов, нито с някой друг сламен човек, който бъде изтикан напред, нито с ГЕРБ
Защото логика на техния модел на управление е превръщането на дълбоката корупция в предателство на българските национални интереси.
Демократична България съществува, за да може да възстанови суверенитета на България, реалната демокрация, в която българският национален интерес определя решенията в управлението.
Ние сме единствената формация, която е поела ясен и безусловен ангажимент да освободи българската прокуратура от Гешев и от влиянието на Сараите. Защото само с реформирана прокуратура за всичко това може да се носи реална отговорност.

Водещи

Най-четени