Хулигани нападнаха българския посланик в Скопие 04.05 | 18:07

Заради инцидента посланикът ни не е успял да сложи цветя в памет на Гоце Делчев

От Ивайло Ачев

Хулигани попречиха на българския посланик в Скопие да положи цветя в памет на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас” в Скопие, съобщи Агенция "Фокус”.

Българската делегация, водена от новоназначения посланик в Скопие Иван Петков и съставена от местни българи, се е опитала да поднесе цветя пред саркофага, в който са положени костите на Апостола на борбите на българите от Македония и Одринско Гоце Делчев. Пред църквата "Свети Спас” обаче българската група е била нападната от организирана група хулигани.

От Външно министерство изпратиха официална нота, в която заклеймяват хулиганския акт. Нотата е дадена на посланика на Македония у нас Благой Ханджийски.

В Скопие обстановката е нажежена и заради протест срещу правителството във връзка с петорното убийство край село Смилковци. Заподозрените за случая са етнически албанци, като на тях могат да им бъдат повдигнати обвинения в тероризъм. Общо петима души са свързани със случая, но четирима са на свобода, като Скопие поиска съдействие от Албания за задържането на Афим Измайловик и Алил Демири, които са главните заподозрени за убийствата.

Водещи

Най-четени