ЦИК не вижда опасност от опорочаване на изборите 11.05 | 19:48

Говорителят на комисията не знаел дали бюлетините от Костинброд са фалшиви

От Христина Рафаилова

Случаят с фалшификацията на изборните бюлетини няма да опорочи парламентарния вот. Това каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Той добави, че не знаел дали бюлетините са фалшиви, тъй като печатницата е спечелила конкурса за изготвянето на легалните.

"Тези бюлетини, с които ще се упражни вота на 12 май, вече са разпределени от общините по секции. Това стана в днешния ден”, добави Троянов.

Говорителят на ЦИК каза, че изборните книжа и материали, урната, ксерокс машината и всички други необходими за работата на секционната избирателна комисия пособия са осигурени. Комисиите вече се охраняват от МВР, обясни той. 

Съгласно писмо на Върховна касационна прокуратура от 11 май на ЦИК и прессъобщение на Прокуратурата намерените в печатница "Мултипринт", гр. Костинброд 350 000 бюлетини са поставени под засилена охрана, което гарантира, че с тях няма да се извършва гласуване в изборите на 12 май.

Централната избирателна комисия уверява всички избиратели, политически партии и коалиции от партии и инициативни комитети, участващи в изборите на 12 май, че намерените в печатница "Мултипринт" бюлетини, които се охраняват от компетентните органи, не могат да доведат до опорочаване на вота, след като с тях няма да се гласува, се казва в съобщението на ЦИК.

Водещи

Най-четени