Цар Киро остава още месец в ареста 22.12 | 14:48

Съдът не уважи молбата на защитата за промяна на мярката за задържане

От Ивайло Ачев

Сдобилият се с печална слава ромски барон Кирил Рашков остава в ареста до 23 януари следващата година, постанови Районният съд в Асеновград, предаде "Булфото".

Именно на 23 януари съдът ще проведе заседание по делото, заведено срещу Рашков заради заканите му за убийство на жители на село Катуница.

Съдът не уважи искането на адвокатите на Рашков Хари Харалампиев и Даниел Ангелов клиентът им да бъде поставен под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Защитата представи тройна медицинска експертиза за здравословното състояние на Рашков, която е подписана от кардиолог, ендокринолог и съдебен лекар от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. И тримата се явиха на днешното съдебно заседание и посочиха, че състоянието на Рашков не е толкова тежко и ако се влоши, може да бъде преместен в стационара на затвора или в специализирано лечебно заведение за лишени от свобода, което се намира в София.

По време на предишното съдебно заседание цар Киро се държа предизвикателно и показа среден пръст на събралите се пред сградата на съда в Асеновград жители на Катуница.

Освен цар Киро, неговият внук Кирил Рашков-младши също е обвинен за отправени заплахи за убийство минути преди инцидента в Катуница, при който беше прегазен 19-годишният Ангел Петров. Рашков-младши получи осем месеца затвор за заплахите към Веселин Христов, с който Рашкови са имали пререкания.

iNews припомня, че в края на септември в пловдивското село Катуница избухнаха размирици, като домът на Рашкови беше подпален от искащи справедливост разгневени хора. Причина за ескалиралото напрежение стана убийството на 19-годишния Ангел.

Водещи

Най-четени