Цар Киро си иска златото 24.10 | 08:04

Накитите са около три килограма и са били иззети от двата джипа на фамилията

От Елица Елефтерова

Фамилията на Кирил Рашков е поискала да й бъдат върнати златните бижута, които са били конфискувани по време на процеса срещу шофьора, прегазил 19-годишния Ангел от село Катуница. Искът е внесен в Районната прокуратура в Асеновград от адвокатите на Кирил Рашков, а срокът за произнасяне на институцията е един месец.

Накитите са около три килограма и са били иззети от двата джипа на фамилията, които по време на размириците преди две години са бяха обърнати от съселяните на Рашкови в пловдивското село.

Бижутата били скрити в жабките на двата огромни мерцедеса. Сред тях имало пръстени, ланци, обеци и часовници. Имало и два биберона със златни дръжки. Бижутата били на снахите на Цар Киро - Младенка Николова и Елеонора Василева, които живеят на семейни начала с двамата му внуци.

Накитите са послужили като веществено доказателство в делото срещу Симеон Йосифов, който бе осъден на 15 години затвор за смъртта на момчето. До конфискуването им се стигна, след като това бе поискано от прокурора по делото срещу Йосифов Красимир Папаризов. Златото бе описано върху три страници, които са приложени към документацията по делото.

Първоначално Окръжният съд отсъди бижутата да бъдат върнати на собствениците им, но след това накитите станаха предмет на различни казуси, свързани с делата срещу Рашкови, и по тази причина бяха задържани.

Към иска за връщане на бижутата адвокатите на фамилията са приложили и документ, че няма данни накитите да са свързани с престъпление. Те твърдят, че от месеци подават жалби до различни инстанции, но досега нямали резултат.

Водещи

Най-четени