Цацаров: Има сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова 28.11 | 10:31

Двамата ще бъдат разследвани за финансови и данъчни престъпления

От iNews.bg

До прокуратурата е подаден сигнал срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет.

Сигналът е изпратен за проверка, включително и в Националната агенция за проходите.

"Не мога да дам точни данни за този сигнал, преглеждал съм, с оглед на обработването на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Сигнал има – по сигнала се процедира като по всеки друг сигнал", допълни Цацаров, цитиран от агенция "Фокус".

Той допълни, че част от проверката по сигнала е възложена на данъчните, а другата част от инспекцията се извършва от ДАНС.

Преди дни стана ясно, че Сметната палата ще провери имуществените декларации на Борисов от периода, в който е бил главен секретар на МВР, до сега. Решението е на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Според депутатите трябва да се провери истинността на декларираните факти в декларациите за имущество на лидера на ГЕРБ. За целта комисията ще изиска справка дали е бил в нарушение със Закона за държавния служител.