Цацаров: Христо Иванов подценява начина, по който премиерът взема решения, както и неговата роля 11.12 | 13:20

Аз не съм универсалното зло, а министърът в оставка не е герой

От Беатрис Николoва

Казаното от подалия оставка министър на правосъдието Христо Иванов подценява начина, по който премиерът взема решения, както и неговата роля. Това каза днес във Девня главният прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме ви, че в интервю министърът в оставка Христо Иванов заяви:

"Оставката ми беше напълно предсказуема, защото още в първия ден бях заявил, че идвам с екипа си за конкретни задачи и ще остана до момента, в който те могат да бъдат реализирани". Освен това той допълни:

"През цялото време с г-н Борисов имахме изключително коректни отношения. Той винаги е бил достатъчно ясен с мен, че ще се случат само неща, съгласувани със Сотир Цацаров".

Главният прокурор уточни, че твърденията на бившия министър, въпреки че го ласкаят, доста надценяват както неговата персона, така и ролята на институцията, която ръководи. Главната прокуратура не е участник в политически игри, заяви Цацаров.

По повод отчитането му пред парламента той коментира, че е абсолютно нормално, когато става дума за цялостната политика на прокуратурата, но не и по конкретни дела.

"Аз не съм универсалното зло. Христо Иванов не е герой. Той опита да направи много, но отсъстваше елементарна връзка с хората и екипа му", допълни още главният прокурор.

Цацаров добави, че би работил много добре с всеки бъдещ министър, който и да е той.

"Ще се боря за по-бързо решаване на кризата в съдебната реформа”, подчерта още главният прокурор.

 

 

 

Водещи

Най-четени