Цацаров иска имунитетите на Цветанов, Станишев и Сидеров 17.10 | 11:53

Прокуратурата се задейства в първия ден на парламента

От Филипа Тодева

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитетите на Волен Сидеров и Цветан Цветан Цветанов. Това ще се случи веднага след като заработи 43-тото народно събрание. Срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов се води дело за незаконно подслушване, а лидерът на "Атака" Волен Сидеров стана клиент на прокуратурата заради инцидента на летище Варна. Заради депутатските имунитети обаче наказателните производства срещу двамата бяха спрени.

Друг политик, чийто имунитет ще бъде поискан от главния прокурор, е бившият лидер на БСП, сега президент на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев. Той ще отговаря пред правосъдието за загубените секретни доклади на българските служби.

Главният прокурор уточни, че процедурата по искането на имунитета на Сергей Станишев е по-сложна, отколкото на български депутат, допълва БТА. Сотир Цацаров отрече българската прокуратура да е повдигала обвинение срещу банкера Цветан Василев за пране на пари. Той твърди, че в държавното обвинение нямат данни за заплахи към живота на банкера.

Водещи

Най-четени