Цачева: Пушенето не е модерно! 18.05 | 21:01

Парламентарист номер 1 намира забраната за правилна

От Филипа Тодева

Посещавам различни държави и виждам, че пушенето не е модерно и като се съчетае с това, че е изключително вредно, мисля, че нормите, които бяха приети в закона са правилните. Това заяви в Плевен председателят на парламента Цецка Цачева, предаде БТА.

Тя обясни, че приемането на драстично ограничение за тютюнопушенето на публични места е заради здравето на българската нация и най-вече на подрастващите. "Само със забрани и рестриктивни мерки обаче няма да се постигнат ефектът и целта, които преследва законът - тук е мястото на образователната и възпитателната дейност на обществото като цяло", смята парламентарист номер 1.

Тя припомни, че тази година в бюджета бяха предвидени "рекордни" по размер средства за здравеопазването, но те никога не са достатъчни, защото все още има хора, които не биха могли да получат помощта, от която се нуждаят. Според нея обаче трябва да се знае обаче, че в България има достатъчно добри лекари и специалисти и не винаги претенцията за лекуване в чужбина, която в момента е доста спорна тема, е правилният избор.

 

Водещи

Най-четени